Projekt EnterSport usmjeren je na socijalno uključivanje marginalne skupine djece u alpsko skijanje zimi i mali nogomet ljeti te stvara više sezonsku socijalnu uključenost u sport.

Prvi cilj nam je neformalno educirati 20 skrbnika marginalizirane djece iz dvije različite županije, o okupljanju grupa nezbrinute djece s kojom rade i organizaciji odlaska na dvije različite sezonske aktivnosti, alpsko skijanje i mali nogomet.

Naš drugi cilj je educirati 10 učitelja skijanja i 10 trenera malog nogometa iz dvije različite zemlje za brigu o nezbrinutoj djeci uz vođenje sezonskih sportskih aktivnosti u planinama i na nogometnom igralištu. Neformalna edukacija provodit će se tijekom dvije radionice, skijanja na snijegu u Hrvatskoj i malog nogometa na terenu u Srbiji.

Naš treći cilj je ispunjavanje aspekata socijalne uključenosti projekta, a to je uključivanje ukupno 40 marginalizirane djece u dvodnevne aktivnosti radionica – 20 djece po radionici.

 

Projekt EnterSport osmišljen je tako da ima dvije aktivnosti izgradnje kapaciteta u prirodnim okruženjima kao što su planine i izvangradske zelene površine tijekom dva različita godišnja doba – ljeta i zime.

Aktivnosti izgradnje kapaciteta bit će po jedna u svakoj od zemalja partnera za bolju transnacionalnu suradnju između države članice EU – Hrvatske – i pridružene članice EU i kandidata za članstvo u EU – Srbije.

Suradnja između njih će dovesti socijalnu uključenost u obje zemlje na višu razinu i podići univerzalne vrijednosti sporta na europsku razinu.

 

 

Project EnterSport co-funded by Erasmus+ Sport Programme, Small Collaborative Partnership.