Dragi članovi,

 

Kao što smo najavili, pripremili smo program izleta i događanja, za koje bi voljeli da se okupimo u što većem broju, te da našim zajedničkim druženjima nastavimo stvarati i jačati našu snježno-sportsku priču. Za ovu sezonu pripremili smo za Vas, osim otvaranja i zatvaranja skijaške sezone, te već tradicionalnog zimovanja, još tri planinarska izleta.

Na prvi izlet krećemo već ovaj mjesec, u subotu 28.05. na Bitaroj, šumovitu planinu u zapadnom dijelu Gorskog kotara, na području Velike Kapele.

Uz iskusnog vodiča planiramo  obići Bijele stijene Bitorajske, Imperator i Savjetnik, oko 6 sati hoda, nakon čega imamo organiziran kasni ručak u prekrasnoj planinsko-šumskoj lokaciji Planinarskog doma Vagabundina koliba, smještenog podno masiva Viševica na 864 m nadmorske visine, s predivnim pogledom i jedinstvenom mješavinom svježeg planinskog i morskog zraka. Njihov restoran ističe se kvalitetnom hranom, vlastitim uzgojem voća i povrća,te odabirom lokalnih namirnica, šumskih biljaka i najkvalitetnijeg mesa. Na našem jelovniku naći će se dva tradicionalna jela:

  1. Maneštra sa kobasicom (fažol, ječam, krumpir, povrće), ili
  2. Maneštra od gljiva sa domaćom tjesteninom I kiselim vrhnjem.

Zamolila bih Vas da uz prijavu za izlet odmah i napišete koju opciju ručka želite.

Krećemo iz Rijeke autobusom u 10:00 sati sa Trga bana Jelačića, a predviđen povratak je do 21 sat. U slučaju manje kiše izlet se ne otkazuje, imamo opciju laganog hoda na Preradićev vrh, a ručak je na istom mjestu.

Kako bi što bolje organizirali izlet, molim da se javite čim prije i rezervirate svoje mjesto. Cijena izleta iznosi 120,00 kn, a iznos molim da uplatite na račun kluba u Erste banci HR 89 2402 0061 1001 38088. Prilikom plaćanja molim u opisu navesti Vaša imena i prezimena.

Veselimo se zajedničkom druženju!